imádjuk a pulykát, sokszor készítem idehaza, de karfiollal még nem próbáltam, itt az ideje. Széll Tamás almapürével tálalja, úgy isteni, megéri megnézni a lidlkonyha oldalán
Hozzávalók a húshoz:
30 dkg pulykamellfilé,2db vöröshagyma,2ek.olaj,só,bors,ka
1kg karfiol,só, delikát,1 dkg vaj,6dkg zsemlemorzsa
A karikára vágott hagymát az olajon kicsit megpirítjuk,majd hozzáadjuk a tallérokra vágott,sózott,borsozott pulykamellet és bőven megszórjuk kakukkfűvel.Lassú tűzön puhára pároljuk,közben többször megkeverjük,ha szükséges egy kis vizet önthetünk hozzá és a végén lepirítjuk
1kg karfiolt,sós,delikátos vízben,roppanósra főzzük./ fedő nélkül szoktam,mert akkor nem okoz emésztési problémát./
2 dkg.vajon,6dkg zsemlemorzsát barnára pirítunk.
Tányérra tesszük a leszűrt karfiolt,és rászórjuk a pirított zsemlemorzsát,majd melléhalmozzuk a pulykamellszeleteket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.