Hozzávalók: 1,50 dkg kakas, 4 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika,2 db paradicsom,2 EK zsír, 1 db leveskocka, só ízlés szerint köretnek, tetszés szerint tészta , vagy galuska
Bolgársaláta Hozzávalók:
2 db nyers uborka /kb.40 dkg/, 4 db húsos zöldpaprika, 4 db kemény paradicsom, 2 közepes fej lilahagyma vagy vöröshagyma, 10 dkg gomolya sajt, só, bors, 3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olaj só, ízlés szerint cukor, 2 -3 EK borecet
Elkészítése: Zsiba a hagymát üvegesre párolni közben hozzáadjuk az összedarabolt paprikát, ha megpárolódott levesszük a tűzről és megszórjuk csemegepaprikával jól elkavarjuk de nem pirítjuk,hogy a paprika meg ne égjen. Majd hozzátesszük a húst kevés vize öntünk rá, ízlés szerint sózzuk, vigyázunk mert a leveskocka is sós.
Ha készen van tésztát sós vízbe ki főzzük és tálaljuk.
Bolgársaláta készítése:
Az uborkát, zöldpaprikát, paradicsomot és a hagymát megtisztítjuk és uborka gyaluval vékony karikára szeleteljük. A citromlevet, borecetet cukrot , sót a és az olajjal elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük és a felaprított zöldségfélékre öntjük. Óvatosan átforgatjuk, reszelt gomolyasajttal meghintve tálaljuk.(Én kihagytam a gomolya sajtot mert nem volt itthon)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.