Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Kakaspörkölt Orsótésztával és Bolgársaláta

felvitel dátuma: 2014-08-07 13:31:42       mai nézettség: 1       nézettség: 919
részletes recept
Kakaspörkölt Orsótésztával és Bolgársaláta
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók: 1,50 dkg kakas, 4 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika,2 db paradicsom,2 EK zsír, 1 db leveskocka, ízlés szerint köretnek, tetszés szerint tészta , vagy galuska

 Bolgársaláta Hozzávalók:

2 db nyers uborka /kb.40 dkg/, 4 db húsos zöldpaprika, 4 db kemény paradicsom, 2 közepes fej lilahagyma vagy vöröshagyma, 10 dkg gomolya sajt, , bors, 3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olaj , ízlés szerint cukor, 2 -3 EK borecet

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Elkészítése: Zsiba a  hagymát üvegesre párolni közben hozzáadjuk az összedarabolt paprikát, ha megpárolódott levesszük a tűzről és megszórjuk csemegepaprikával jól elkavarjuk de nem pirítjuk,hogy a paprika meg ne égjen. Majd hozzátesszük a húst kevés vize öntünk , ízlés szerint sózzuk, vigyázunk mert a leveskocka is sós.

Ha készen van tésztát sós vízbe ki főzzük és tálaljuk.

Bolgársaláta készítése:

Az uborkát, zöldpaprikát, paradicsomot és a hagymát megtisztítjuk és uborka gyaluval vékony karikára szeleteljük. A citromlevet, borecetet cukrot , sót a és az olajjal elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük és a felaprított zöldségfélékre öntjük. Óvatosan átforgatjuk, reszelt gomolyasajttal meghintve tálaljuk.(Én kihagytam a gomolya sajtot mert nem volt itthon)

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*