Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Kakaspörkölt bográcsban

felvitel dátuma: 2012-08-06 20:39:36       mai nézettség: 1       nézettség: 4653
részletes recept
Kakaspörkölt bográcsban
Hozzávalók 6 személyre:
  • 5 kg-os kakas fele
  • 4-5 nagyfej vöröshagyma felkockázva
  • 3-4 ek. zsír
  • 4 ek. tört pirospaprika
  • ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 tk. pirosarany
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • víz
  • köretnek nokedli
Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 140 perc
Elkészítés:

A kakast jól megmosom, feldarabolom. Az egyik felét lefagyasztottam, a másik feléhez amit megfőztem tettem az aprólékokat, meg a két lábat, taraját, fejét, nyakát, elosztva a mellehúst, combot, farhát részt...

A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsíradékkal együtt megpirítom. Félre teszem a tűzről, majd beleszórom a pirospaprikát, felöntöm 2 liter vízzel, összekeverem és hozzáadom a húst. Jól átkeverem, ha szükséges öntök még hozzá vizet. Felteszem, amikor már rottyan és forr, akkor ízesítem só, bors, mehet bele a paprika, paradicsom negyedelve. Folyamatosan teszek a tűzre fát, hogy ne aludjon el a tűz, nem kevergetem, hanem a bográcsot megrázom. Később teszek hozzá még ízlés szerint pirosaranyat, ha szükséges sót. A végén megkóstolom a húst és ha puha kész van.

Nokedlit főzök hozzá és savanyú uborkával tálalom a pörköltet.

Régen nem szerettem a kakashúst, de most már pár éve megeszem.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*