A kakast jól megmosom, feldarabolom. Az egyik felét lefagyasztottam, a másik feléhez amit megfőztem tettem az aprólékokat, meg a két lábat, taraját, fejét, nyakát, elosztva a mellehúst, combot, farhát részt...
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsíradékkal együtt megpirítom. Félre teszem a tűzről, majd beleszórom a pirospaprikát, felöntöm 2 liter vízzel, összekeverem és hozzáadom a húst. Jól átkeverem, ha szükséges öntök még hozzá vizet. Felteszem, amikor már rottyan és forr, akkor ízesítem só, bors, mehet bele a paprika, paradicsom negyedelve. Folyamatosan teszek a tűzre fát, hogy ne aludjon el a tűz, nem kevergetem, hanem a bográcsot megrázom. Később teszek hozzá még ízlés szerint pirosaranyat, ha szükséges sót. A végén megkóstolom a húst és ha puha kész van.
Nokedlit főzök hozzá és savanyú uborkával tálalom a pörköltet.
Régen nem szerettem a kakashúst, de most már pár éve megeszem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.