Nagyon guszta!!:))
kakas mellehúsa: 8 szelet, szeletenként 8 dkg
közepes nagyságú vöröshagyma: 2 db
paradicsom: 2 db
tv paprika közepes: 2 db.
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
őrölt csemege paprika: 2 evőkanál
ételízesítő: 1 kávéskanál
kakas töke: 40 dkg
szalonna: 4 szelet
fokhagyma: 2 gerezd
burdonya: 40 dkg
friss zöldség díszítéshez
A húsokat kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, grillen megsütjük. A szalonnát 1 cm-ként félig beírdaljuk, rászorjuk az apróra darabolt fokhagyma felét, és megsütjük a szalonnát, majd kivesszük a tepsiből.
Vöröshagymát apróra vágjuk, és a szalonna zsírban lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott fehérpaprikát, paradicsomot, aprított fokhagyma másik felét, egy pici ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük. Rátesszük az őrölt paprikát, pár percik keverjük lassú tűzön, majd felengedjük vízzel annyira, hogy egy pörkölt alapot kapjunk.
Beletesszük a tisztított herét és utána tetszés szerint még ízesítjük. Addig főzzük, amig a here puha nem lesz ( kb. 30 perc forrástól )
Tálaláskor ezt a ragut ráhelyezzük a megsült húsokra, és sült szalonna taréjjal díszítjük ( a sült szalonnának tarajos részét fél centire őrölt paprikába mártjuk,
Köretnek tepsis burgonyát tálalunk. friss zöldséggel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.