Nagyon szép lett!Gratulálok!
· 1 kg liszt
· 5 dkg élesztő (+ 2dl tej,+ 2 kiskanál cukor,+2 kiskanál liszt)
· 5 dkg margarin
· 2 tojás+1 a kenéshez
· 10 dkg cukor
· csipet só
· 3 és ½ dl tej
· 10 dkg mazsola
· 5 dkg kakaópor + fél-1 dl tej
Az élesztőt 2 dl langyos cukros ,kis liszttel elkevert tejben kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet tálba rakjuk, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojásokat , cukrot,sót,mazsolát,felfutott élesztőt,és annyi tejjel kidolgozzuk,hogy megfelelő keménységű legyen( kb. 3 és 1/2dl ). Ne legyen nyúlós, ragadós. Akkor jó ,ha elválik az edény falától.
A tésztát megfelezzük, és az egyik részébe még beledolgozunk 5 dkg kakaóport annyi tejjel,amennyit felvesz (fél-1 dl)
Belisztezzük a tetejüket, és letakarva 30 percig pihentetjük.
Utána annyi részre vágjuk a kétféle tésztát , ahány kalácsot szeretnénk. Ebből a mennyiségből 4 közepes kalács jön ki,de lehet akár 3 nagyobbat is készíteni.
A kakaós és a sima tésztából 3-3 ágat készítünk, és 6-os fonással fonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben még 20 percet pihentetjük. Közben kétszer megkenjük tojással.
20-25 percig sütjük közepes lángon. Gázsütőben 3-4 es fokozaton.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.