jó néz ki
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt,1 tojás, 5 dkg olvasztott vaj (langyorra hűtve ) 2,5 dl tej, 1 cs sütőpor, 18 dkg kristálycukor, 4 dkg kakaó, (holland vagy hagyományos )1 cs vaníliás cukor, 1 cs só,
Kókuszkrém:
1 cs vaníliáspuding, 4 dl tej, 3 ek kristálycukor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 evőkanál rum, vagy rumaroma
Elkészítése:
1. Először a krémet készítjük el. A pudingport simára keverjük a tejjel és cukorral egy lábasban, majd megfőzzük. Elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a rumot és a kókuszreszeléket. Hideg vízbe állítva, folyamatosan kevergetés mellett pár perc alatt kihűtjük! Félre tesszük.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, cukorral. Beletesszük a tojást, az olvasztott vajat, végül a tejet és szép simára keverjük a robotgéppel vagy a mixerrel (vagy akár kézzel).
3. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy enyhén kivajazott/liszttel meghintett tepsibe egyengetjük. A kókuszos krémet egy evőkanállal a kakaós tésztára kanalazzuk ide-oda tetszés szerint. Majd előmelegített 170 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet! Végezzünk tűpróbát, ne süssük túl, de nyers se maradjon!)
4. Hagyjuk kihűlni (vagy legfeljebb langyosra) és vágjuk kockákra, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tepsi méret 20x 25 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.