Most álltam neki:)
Ezt a tésztát mindenttudó kalácstésztának neveztük el, mert ebből sokféle sütit készítek ha édesebbet, akkor cukor több, ha sósat,akkor a só a több benne.
A kakaóscsiga finom marad, nem szárad ki.
A tejet picit meglangyosítom és 1 dl tejből, 1 kk. cukorból és élesztőből kovászt készítek. A tészta hozzávalóit jól összedolgozom a kovásszal együtt, majd letakarva kb. 3/4 órát kelesztem. (Én mosogatóba szoktam forró vizet és abban a tálat.)
Kinyújtom a tésztát gyúródeszkán kb. 2 cm vastag maradjon és megszórom a porcukros kakaó keverékével, vagy instant kakaóporral és feltekerem. Szeleteket vágok belőle, kb. 1,5 cm vastagságban. Nagy tepsi alját jól kivajazom és belefektetem a csigákat.
Előmelegített sütőben sütöm kb. 20 percig (én általában villanytűzhelyen alsó-felső sütésnél szoktam és 180-200 fok) ez tűzhelyenként változhat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.