Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Könnyű » Kakaós,cseresznyés kalács

felvitel dátuma: 2014-03-27 19:48:03       mai nézettség: 3       nézettség: 1424
részletes recept
Kakaós,cseresznyés kalács
Hozzávalók 4 személyre:

40dkg átszitált liszt

15 dkg porcukor

1 csm vaniliás cukor,

1 db tojás

1,5 dl langyos tej + 1 kis kanál cukor,+ 1 evőkanál liszt,

3 dkg élesztő,

1 dl olaj,+ olaj a tepsi kenéséhez kb fél evőkanál.

porcukor a kalács meghintéséhez.

citromhéj,2 evőkanál kakaópor,csipet só,

fél üveg cseresznye vagy más gyümölcs dzsem.

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az élesztőt,a cukrot és a kanál lisztet a langyos tejben elkeverem és felfuttatom.

Egy tálba beleszitálom a lisztet és a kakaóport,hozzáadom a csipet sót,bele öntöm a felvert tojást ,citromhéjat,vaniliás cukrot és a megkelt élesztőt.El kezdem bedagasztani a tésztát közben hozzáadom adagonként az olajat,ha kell még adok hozzá langyos tejet,hogy állagú,nem kemény és nem túl lágy tésztát kapjak.Ha elválik az edény falától kész a dagasztás,lelisztezem a tetejét és letakarva,langyos helyen megkelesztem./ kb. fél óra./

Mikor kész kézzel deszkán téglalap alakúra nyújtom és megszórom a cseresznye dzsemmel,feltekerem,zsírozott tepsire teszem és 30 perc alatt előmelegített sütőben,170 fokon megsütöm és mikor kész porcukorral lehintem.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=11751

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*