40dkg átszitált liszt
15 dkg porcukor
1 csm vaniliás cukor,
1 db tojás
1,5 dl langyos tej + 1 kis kanál cukor,+ 1 evőkanál liszt,
3 dkg élesztő,
1 dl olaj,+ olaj a tepsi kenéséhez kb fél evőkanál.
porcukor a kalács meghintéséhez.
citromhéj,2 evőkanál kakaópor,csipet só,
fél üveg cseresznye vagy más gyümölcs dzsem.
Az élesztőt,a cukrot és a kanál lisztet a langyos tejben elkeverem és felfuttatom.
Egy tálba beleszitálom a lisztet és a kakaóport,hozzáadom a csipet sót,bele öntöm a felvert tojást ,citromhéjat,vaniliás cukrot és a megkelt élesztőt.El kezdem bedagasztani a tésztát közben hozzáadom adagonként az olajat,ha kell még adok hozzá langyos tejet,hogy jó állagú,nem kemény és nem túl lágy tésztát kapjak.Ha elválik az edény falától kész a dagasztás,lelisztezem a tetejét és letakarva,langyos helyen megkelesztem./ kb. fél óra./
Mikor kész kézzel deszkán téglalap alakúra nyújtom és megszórom a cseresznye dzsemmel,feltekerem,zsírozott tepsire teszem és 30 perc alatt előmelegített sütőben,170 fokon megsütöm és mikor kész porcukorral lehintem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.