Tészta:
Krém:
Máz:
tepsi méret 17*24
A krémhez 2 dl tejet/vizet feltesszük főzni, az 1 dl tejjel/vízzel elkeverjük a kakaóval összekevert vaníliás pudingot, beleöntjük a lábasba, és elkészítjük a pudingot. Hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt pudinggal simára keverjük. Hűtőbe tároljuk felhasználásig.
A tésztához a tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Beletesszük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Majd a pici sóval felvert tojásfehérje habot is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük (tűpróba). Rácsra tesszük, levesszük a sütőpapírt, kihűtjük.
A mázhoz a vajat/margarint kockázzuk, és a porcukorral összeolvasztjuk 2-3 perc alatt, habverővel kevergetve. Levesszük a tűzről és belekeverjük az étkezési keményítőt, kakaót és a hideg tejet. Azonnal önthetjük a lehűlt krémre.
Tálalásig hűvös helyen/hűtőben tároljuk. Kockákra, szeletekre vágjuk – (3x4 = 12 db, vagy 2x4 = 8 db) – Díszíthető tejszínhabbal.
Megjegyzés:A kakaóval dúsított vaníliás pudinggal egy nagyon kellemes íz hatást kapunk. – Tejérzékenyeknek vízzel és növényi zsíradékkal készíthető. – Duplázhatók a hozzávalók.
(Saját összeállítás)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.