60 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
csipet só,
fél csomag vaniliás cukor,
6 dkg cukor,
2 tojás,
5 dkg olvasztott sütőmargarin,
2dl tej.
Töltelékhez:
10 dkg olvasztott vaj, vagy margarin, instant kakaó ízlés szerint.
Az alap anyagokból kelt tésztát készítünk, amit langyos helyen kétszeresére kelesztünk.
Ha meg kelt ketté vágjuk, és cipót formálunk belőlle, majd lisztezett gyúró deszkán az egyiket téglalap alakúra félcenti vékonyra nyújtjuk.
Lekenjük olvasztott vajjal, vagy margarinnal, megszórjuk kakaóval, és feltekerjük.
Mid a két rudat trapéz alakúra, szeleteljük fel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan, és még 20-percet kelni hagyjuk, maj megkenjük tetejét is olvasztott vajjal, vagy margarinnal.
180-fokon készre sütjük.
Ha meg sült vaniliás cukros tejjel kenjük le a tetejét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.