Nagyon jól néz ki!
50 dkg liszt 30g élesztő 3 dl tej(ebből kevés a kelesztéshez a többi az összeállításhoz,amennyit felvesz) 3 ttojás sárgája 10dkg cukor ..A töltelék:20 dkg olvasztott vaj, 30 dkg porcukor 7 dkg kakaó vagy fahéj.Ez kell bele ettől a mennyiségtől lesz tartalmas nem csak mutatóban van benne töltelék.
Kelt tésztához átszitálom a lisztet ettől jó levegős lesz.A mélyedésbe tesszük az élesztőt rá 1 teáskanál cukrot kicsi langyos tejet,felfuttatjuk.Aztán a többi hozzávalót tejjel összeállítjuk, végül az olvasztott vajat.Kétszeresre kelesztjük.Ha megkelt két részre osztjuk.kinyujtjuk vékonyra,megkenjük az olvasztott vaj felével rászórjuk a kakaó felét,feltekerjük.Ugyanígy elkészítjük a másik tekercset is.Elkezdjük szeletelni lehet belőle tekercset vagy pillangót.Ha az utóbbit akarjuk fordítsuk át vágjuk fel srégan, közepét nyomjuk be fakanállal,ettől emelkedik fel. Tepsibe szorosan egymás mellé tessziük a csigás felét tojássárgával elkevert vízzel megkenjük és sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.