1 db tojás
25 dkg cukor
5 dkg vaj (vagy zsír)
2.5 dl tej
4 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 ek disznózsír (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A tojást a zsírral előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót. 10 percig keverjük.
Beleszitáljuk a lisztet, melyet előtte a sütőporral elvegyítettünk, és a maradék hideg tejjel hígítjuk.
Jól kidolgozzuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni, és jó éles késsel kockákra vágjuk, és porcukorral meghintjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi méret: 31×21 cm
Tipp:A piskótát még langyosan deszkára borítom, és 4-5 cm-es kockákra vágom, majd megforgatom a kókuszreszelékben.
( Horváth Ilona szakácskönyve alapján.) Nagyon fincsi smile hangulatjel
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.