Biztosan megsütöm. Nagyon gusztusos és KÓKUSZOS!!!!!
Hozzávalók
TÉSZTA:
2 tojás
3 dl cukor /25 dkg/
1 1/2 dl tej
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaó
2 cs. vaníliás cukor
4 1/2 dl liszt /30 dkg/
150 g olvasztott vaj
1 kávéskanál fahéj /elhagyható/
MÁZ:
3 dl porcukor /25 dkg/
1 evőkanál kakaó
késhegynyi fahéj /elhagyható/
5 evőkanál lefőzött erős kávé
50 g olvasztott vaj
kókuszreszelék
Elkészítés
A cukrot, van.cukrot az olvasztott vajjal kikeverem, majd hozzáadom a tojásokat, tovább keverem. Később beleszitálom a kakaóport, fahéjat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet. Hozzáadom a tejet is és simára keverem. Sütőpapírral, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe /24x32cm/ simítom. Előmelegített sütőben kis lángon /kb 160 fok/ megsütöm. /kb 30-40 perc/Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Amíg sül a tészta elkészítem a mázat. A cukrot a kakaóporral csomómentesre keverem, majd hozzáadom az olvasztott vajat és a frissen főzött kávét. Jól elkeverem, majd a megsült, még meleg tésztára öntöm végül megszórom kókuszreszelékkel.
A fahéj elhagyható, eredetileg nincs benne, de én minden kakaós tésztába, töltelékbe szoktam tenni.
A receptet csoporttársam Erika Cecília Algotsdotter osztotta meg velünk, annak alapján készítettem el a sütit.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.