60 dkg liszt
25 szem szacharin
3 evőkanál cukor
1 dl étolaj
1 evőkanál kakaópor
5 dkg élesztő
4-5 dl tej
pici só
1 tojás
1. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a szacharint és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Fefuttatjuk.
2. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az étolajat, a sót, és jól kidolgozzuk, ha kell, még tejet tehetünk hozzá.
3. Majd kb. 1/3 részt kiveszünk a tésztából, és beledolgozzuk a kakaót.
4. A tésztákat elfelezzük, kinyújtjuk, egymásra fektetünk egy fehér és egy barna tésztát, és feltekerjük (lehet beleszórni egy kis mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt, nem rontja el, sőt!).
5. Két kalács lesz belőle, amit én kikent őzgerinc formában szoktam sütni, mert így szebb és formásabb, ahogy a képen is látszik.
6. Egy órát kelesztjük. (Ezért gyors kalács, mert előtte nem kell keleszteni). A tojást pohárban villával felverünk, hozzáadunk 1 kanál cukrot és ezzel kenjük meg a kalács tetejét.
7. 150 fokon, 45 percig sütjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.