Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Kakaós kalács őzgerincben sütve

felvitel dátuma: 2012-02-19 10:42:55       mai nézettség: 3       nézettség: 1838
részletes recept
Kakaós kalács őzgerincben sütve
Hozzávalók 6 személyre:

 

    60 dkg liszt

    25 szem szacharin

    3 evőkanál cukor

    1 dl étolaj

    1 evőkanál kakaópor

    5 dkg élesztő

    4-5 dl tej

    pici 

    1 tojás


 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

1. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a szacharint és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Fefuttatjuk.

2. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az étolajat, a sót, és jól kidolgozzuk, ha kell, még tejet tehetünk hozzá.

3. Majd kb. 1/3 részt kiveszünk a tésztából, és beledolgozzuk a kakaót.

4. A tésztákat elfelezzük, kinyújtjuk, egymásra fektetünk egy fehér és egy barna tésztát, és feltekerjük (lehet beleszórni egy kis mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt, nem rontja el, sőt!).

5. Két kalács lesz belőle, amit én kikent őzgerinc formában szoktam sütni, mert így szebb és formásabb, ahogy a képen is látszik.

6. Egy órát kelesztjük. (Ezért gyors kalács, mert előtte nem kell keleszteni). A tojást pohárban villával felverünk, hozzáadunk 1 kanál cukrot és ezzel kenjük meg a kalács tetejét.

7. 150 fokon, 45 percig sütjük

Szakács: Renißaßa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*