A tésztához:
0,9 kg rétesliszt
9 dkg éleszto
6 dl tej
pici só
10 dkg porcukor
3 ek olaj
3 tojás felvert habja
A toltelékhez:
kakaó, porcukor keveréke
Az élesztot pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleontjuk a tobbi hozzávalót és kelesztjuk. Mikor megkelt, 10 cipót formálunk. Egyenként kisodorjuk és megtoltjuk a kovetkezo toltelékkel: kakaót és porcukrot osszekeverunk és ezzel toltjuk meg a kalácsot.
TIPP: Tehetunk bele kókuszreszeléket is, de vigyázzunk, mert a kókuszreszelék száríjta a kalácsot, ezért ha szeretjuk, reszeljunk bele 1 almát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.