A kakaó és a fahéj az a vajjal és a tojásfehérjével kell összekeverni?
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd dolgozzuk össze a vaj felével, 10 deka cukorral és két tojás sárgájával, illetve a tejföllel, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Vékony téglalapra nyújtsuk ki a tésztát, két darabra, így lesz egy kakaós és fahéjas is.
Az őrölt fahéjat és kakaót külön külön keverjük el cukorral a maradék vajjal elosztva, és a tojásfehérjével.
Ez a tészta sokkal lágyabb mint a kelt, ezért bánjunk vele lisztes kézzel.
Kenjük meg vele a kinyújtott tésztákat.
Tekerjük össze a tésztát, és vágjuk két centi vastagságú szeletekre.
Tegyük őket egy –egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd egy felvert tojással kenjük meg a tetejüket, és 180 fokon süssük 20-22 perc alatt pirosra őket. Tetejét vanilíás cukorral kevert porcukorral hintjük meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.