Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Közepes » Kakaós és fahéjas csiga élesztő nélkül

felvitel dátuma: 2015-07-31 13:47:58       mai nézettség: 4       nézettség: 2506
részletes recept
Kakaós és fahéjas csiga élesztő nélkül
Hozzávalók 6 személyre:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 doboz 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • fahéj
  • kakaó
  • Tetejére felvert tojás
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd dolgozzuk össze a vaj felével, 10 deka cukorral és két tojás sárgájával, illetve a tejföllel, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Vékony téglalapra nyújtsuk  ki a tésztát, két darabra, így lesz egy kakaós és fahéjas is.
Az őrölt fahéjat és kakaót külön külön keverjük el cukorral a maradék vajjal elosztva, és a tojásfehérjével.
Ez a tészta sokkal lágyabb mint a kelt, ezért bánjunk vele lisztes kézzel.

Kenjük  meg vele a kinyújtott tésztákat.
Tekerjük össze a tésztát, és vágjuk  két centi vastagságú szeletekre.
Tegyük  őket egy –egy sütőpapírral bélelt  tepsire, majd egy felvert tojással kenjük meg a tetejüket, és 180 fokon süssük 20-22 perc alatt  pirosra őket. Tetejét vanilíás cukorral kevert porcukorral hintjük meg.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Éva 2015 augusztus 1

A kakaó és a fahéj az a vajjal és a tojásfehérjével kell összekeverni?

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 augusztus 1

Igen a vaj egy részével és a tojás fehérjével ,így omlósabb és nem száraz belül a töltelék

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*