Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 5 hétfő Györgyi, Gotthárd névnapja

Főoldal » Kakaós és fahájas kalács

felvitel dátuma: 2012-01-12 12:53:34       mai nézettség: 1       nézettség: 820
részletes recept
Kakaós és fahájas kalács
Hozzávalók 6 személyre:

a tésztához:
• 3 dl tej
• 3 ek cukor
• 5 dkg friss élesztő
• 2 ek olaj
• 3 tojássárga
• 60 dkg liszt
• 1 csipet

a töltelékhez:
• 10 dkg vaj
• 2 cs vaníliás cukor
• 5 ek porcukor
• 2 ek kakaó/fahéj
• 1 tk rum- vagy vaníliaaroma (elhagyható)

a tetejére:
• 1 tojássárga

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl meleg, de nem forró, cukros (3 ek) tejben felfuttatom. Hozzákeverem az olajat, a tojássárgákat, a maradék tejet, a sót és végül a lisztet. Legalább 5 percig dagasztom.
A tésztát 6 cipóra osztom, letakarom, és egy órát kelesztem. Ez alatt habosra keverem a töltelék hozzávalóit és hűtőbe teszem. Ehhez az olvasztott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az aromát összekeverem, majd elfelezem, és az egyik felébe kakaót, a másikba fahéjat teszek.
A megkelt cipókat lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtom. Hármat a kakaós, hármat a fahájas töltelékkel kenek meg, és a hosszanti oldaluknál feltekerem. A 3-3 tekercsből fonatot készítek. A két kalácsot kiolajozott tepsibe teszem, tetejüket tojássárgájával kenem meg. Előmelegített sütőben, légkeveréssel 180 fokon 20 perc alatt pirosra sütöm.

Szakács: csillus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*