Kb 1 kg-os kuglóf készül ebből az adagból.
400 gr finom liszt
100 gr. rétes liszt
1 db tojás sárgája
1 cs. bourbon vaniliás cukor
90 gr porcukor,csipet só
25 gr élesztő
60 gr olvasztott vaj,egy citrom reszelt héja
280 gr langyos tej
10 gr jó minőségű kakaópor
A tejet meglangyosítjuk,és porcukor felével az élesztőt felfuttatjuk. Az átszitált lisztet,a sóval és a maradék porcukorral ,a citrom héjéval összekeverjük,fészket készítünk ebbe tesszük az olvasztott vajat,a tojás sárgáját,és az élesztős tejet,(én az egészet összekeverem,ne kelljen külön-külön bele rakosgatni).Jól kidagasszuk.Amíg a kezünktől elválik.
Ha a tészta elkészült,két felé vesszük,és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.Letakarjuk,és meleg helyen 1 órát pihentetjük.
A kuglóf formát alaposan kikenjük,lisztezzük.
A két tészta gombócból két rudat sodrunk,összecsavarjuk és a kuglóf formába tesszük ,még újra kel.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük,összesen 35-40 percig kell sütni,(tűpróba fontos) 15.sütési percnél,180 fokra vegyük vissza a sütőt,és így süssük készre. Nagyon jól kidolgozható recept,még langyosan,tea vajjal ,mézzel,vagy házi lekvárral.....a legfinomabb!!
jó étvágyat hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.