Megint kitettél magadért, szinte ide érzem az illatát!
50 dkg finom liszt
3 ek.cukor
csipet só
2 tojás sárgája
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A "töltelékhez":
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
20 dkg kakaópor
15 dkg porcukor
A tetejére:
1 dl tej
1 cs.vaníliás cukor
Előkészítés:A lisztet átszitáljuk.Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.A liszthez adjuk a cukrot,csipet sót,tojások sárgáját az olvasztott margarint. és a felfuttatott élesztőt.Begyúrjuk a tésztát ,jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés:A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.Megkenjük olvasztott margarinnal,megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral.A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta!Szorosan felcsavarjuk a tésztát mint a beiglit.Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón csepegtessünk rá vaníliás tejet ettől finomabb és puhább lesz.Ebből a mennyiségből nekem 22db csiga lett.
Megint kitettél magadért, szinte ide érzem az illatát!
Szuperek! Nekem is hasonló receptem van, nem simán kakaóval szórom meg, hanem kakaós-vajas krémmel.
Következő sütésnél kipróbálom a krémmel mert így elég sok kakaó kiszóródott amikor szeleteltem a tésztát!Köszi az ötletet!
A gyerek koromara emlekeztet, es nagyon finom volt.Megprobalom meg sutni.
Józsi, köszönöm, nagyon finom! ♥
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.