A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
csipet só
2,5 dkg élesztő
10 dkg vaj
3 dl tej
Valamint:
10 dkg vaj
A töltelékhez:
Porcukros kakaó
Locsoláshoz 2 dl tej és 1 cs vaníliás cukor
A tésztához valókat összedolgozunk, kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk.
Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük.
Kinyújtjuk 2 cm vastagra.
A 10 dkg puha, de nem folyékony vajjal megkenjük, összehajtogatjuk, és fél órát újra pihentetjük.
Majd pihenés után 3 részre osztjuk ,egyenként kinyújtjuk, megszórjuk a porcukros kakaóval, és két oldalról felcsavarjuk a feléig.
Felvágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 20 percig kelesztjük langyos helyen.
Ezután egy kevés vajjal megkenjük a tetejét majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Egy csésze tejet felforrósítok egy tasak vaníliás cukorral.
A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel.
Ettől lesznek puhák, szaftosak.
Ha jól dolgoztunk ebből 50-55 db lesz .
Reggelire, tízóraira, uzsonnára tökéletes egy nagy bögre kakaóval vagy tejeskávéval.
A dupla tekerés szerintem szokatlanabb, mutatósabb, mint a hagyományos, és talán a kakaós rész is több így benne, mintha egy nagy csigát csavarintanánk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.