Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kakaós csiga másképp

felvitel dátuma: 2013-11-01 13:41:01       mai nézettség: 1       nézettség: 3308
részletes recept
Kakaós csiga másképp
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
csipet
2,5 dkg élesztő
10 dkg vaj
3 dl tej

Valamint:
10 dkg vaj
A töltelékhez:
Porcukros kakaó

Locsoláshoz  2 dl tej és 1 cs vaníliás cukor

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tésztához valókat összedolgozunk, kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk.
Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük.

Kinyújtjuk 2  cm vastagra.
A 10 dkg puha, de nem folyékony vajjal megkenjük, összehajtogatjuk, és fél órát újra pihentetjük.

Majd pihenés után 3 részre osztjuk ,egyenként kinyújtjuk, megszórjuk a porcukros kakaóval, és két oldalról felcsavarjuk a feléig.
Felvágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 20 percig kelesztjük langyos helyen.
Ezután  egy kevés vajjal megkenjük a tetejét majd előmelegített sütőben  180 fokon 20-25 percig sütjük.
Egy csésze tejet felforrósítok egy tasak vaníliás cukorral.
A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel. 
Ettől lesznek puhák, szaftosak.
Ha jól dolgoztunk ebből 50-55 db lesz .
Reggelire, tízóraira, uzsonnára tökéletes egy nagy bögre kakaóval vagy tejeskávéval.
A dupla tekerés szerintem szokatlanabb, mutatósabb, mint a hagyományos, és talán a kakaós rész is több így benne, mintha egy nagy csigát csavarintanánk.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*