Nagyon finom, én is így készítem, csak mielőtt megszórnám kakaóval, előtte megkenem a tésztát étolajjal, mert így jobban odaragad a cukros kakaó ! Próbáld ki te is .
1 kg liszt
1 cs ráma
1 cs élesztő
1 tojás
tej
cukor
só
kakaó
A lisztet egy tálba öntöm elmorzsolom benne a vajat.Beleütöm a tojást ,teszek bele 10 dkg cukrot 1 csipet sót.
Közben a tejet meg langyositom egy kicsi cukorral és felfuttatom benne az élesztőt.
Hozzáöntöm a listhez jól eldolgozom ha szükségest teszek még hozzá tejet,úgy hogy közepes keménységű tészta legyen.
Aztán megkelesztem.Ha megkelt kétfele veszem kinyújtom olyan fél cm vastagra és meeegszórom cukrozott kakaóporral.
Majd feltekerem.és 1,5-2 vm vastag szeletekre vágom,tepsibe rakom és előmelegitett sütőben 180 fokon sütöm.
fél sülésben mindegyik csigát cukrozott tejjel meglocsolom..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.