Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Kakaós csiga

felvitel dátuma: 2011-04-27 10:32:10       mai nézettség: 1       nézettség: 2366
részletes recept
Kakaós csiga
Hozzávalók 4 személyre:

GM,Cazein,Tej mentes

25 dk liszt Schär B
15 dk Mantler vagy glutenix kenyérliszt
*2 dkg friss élesztő

* 2 tojássárgája
* 1 dl olaj vagy 7dk vaj(Liga kocka)
* 7 dkg cukor
* 2 dl tej
* csipetnyi só
* 6 dkg vaj (olvasztva) (Liga kocka)
* 10 dkg kristálycukor
*5 ek. kakaó 8Szerencsi,vagy Holland)
* tetejére: 1 dkg zír 0,5 dl tej, 1 cs vaníliacukor

 

Némely zsír NYOMOKBAN tejet tartalmaz!!

 

Cazein betegek glutenix lisztet használjanak.

Mantler liszt LM tejport tartalmaz!

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

1. A tejet meglangyosítjuk. a kelt tésztához: az élesztőt kevés langyos tejben 1 teáskanálnyi cukorral felfuttatjuk.
2. A lisztet kimérjük, nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót. A maradék tejhez hozzáadjuk a maradék cukrot, a olajat, elkeverjük.
3. Az élesztős tejet, az olajos-cukros tejet, valamint a tojások sárgáját a liszthez adjuk, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb.25 percig kelesztjük.
4. A cukrot és a kakaót elkeverjük. A megkelt tésztát lisztezett(rizsliszt) deszkán1 cm vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakban. A tésztát szilikon ecset használatával megkenjük olajjal, egyenletesen rászórjuk a cukros kakaót. A tésztát hosszú oldaláról szorosan feltekerjük, mint a piskótát. Éles késsel kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket ujjainkkal kissé kör alakúvá megformázva kizsírozott tepsire helyezzük, egymástól kellő távolságban. Tetejére: a tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a zsírral és a vaníliacukorral. a zsíros-cukros tejjel szilikon ecset használatával megkenjük a csigák tetejét.Még 20 percet kelesztjük. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük,. Amint eléri a 175 fokot mérjük az időt. Kb. 25 perc alatt megsütjük.
5. 5 perccel a sütési idő lejárta előtt kivesszük a tepsit,ismételten a zsíros-cukros tejjel szilikon ecset használatával megkenjük a csigák tetejét. Még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Jó étvágyat!

A kakaós csiga elkészítése egyáltalán nem bonyolult, érdemes néhanapján megörvendeztetni vele a családot, és főként a gyerekeket.

Kakaós csiga 22 db

Szakács: Klári


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*