40 dkg finom,és 10dkg rétes liszt
3 tojás sárgája
1 cs sütőpor
10dkg porcukor
1 kocka élesztő
Annyi tej, vagy tejföl amivel jól gyúrható tésztát kapunk,(tej kb 200ml.,tejföl kb két evőkanál)
15 dkg vaj/ráma maragarin
Vaníliás cukor ,2dl tej a locsoláshoz.
4-.5 evőkanál kristály cukor
3 evőkanál jó minőségű keserű kakaó por
A vaj kivételével tésztát gyúrunk.3 kiscipót készítünk belőle.letakarjuk pihenni.A vajat megolvasszuk,ezzel fogjuk majd a nyújtott lapokat megkenni.
A kis gombocokat egyforma ,köralakú vékony lappá nyújtjuk.Az első köröcskét ,megkenjük kétszer alaposan vajjal.,ha megdermed a vaj,ráborítjuk a következő lapot,.ezzel is így járunk el.A harmadik lapot,már nem kell felül kenni.Letakarjuk pihenni.Ezt a vajas kört,most megpróbáljuk négyszet formájúra nyújtani.Megkenjük ezt is vajjal.és behajtogatjuk mint a vajas tésztát.Pihentetés után újra négyzetre nyújtjuk.Ezt is picit megkenjük olvasztott vajjal.,és jöhet rá a cukrozott kakaópor.Ezt is lehet még kicsit locsolgatni vajjal,annal szaftosabb lesz.,felcsavarjuk és recés késsel kb 5 cm szeletek vágunk,sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.Sütés előtt kicsit még letakarjuk és majd 190 sütőben,kétszeri locsolgatás mellett pirosra sütjük.
Hát leírni bonyolultabb mint elkészíteni.nem ördöngős,ígérem.Aki azt kérdezné..miért bonyolítottam meg a receptet ennyire,,azoknak az a válaszom,,ez a recept a jól elrontott zserbó tészta feljavítására készült.ily módon .és ebből lett a csigusz :-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.