Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kakaós csavart kalács

felvitel dátuma: 2011-08-03 08:51:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1852
részletes recept
Kakaós csavart kalács
Hozzávalók 10 személyre:

A tésztához:
60 dg finomliszt
4 evokanál porcukor
csipetnyi
1 vaníliás cukor
1 kocka éleszto /4 dg/
2 dcl tej
1 dcl olaj
2 egész tojás

A krémhez:
15 dg vaj
fél deciliter olaj
4 evokanál porkakaó
6 evokanál porcukor
1 vaníliás cukor

1 tojás és 2 evokanál olaj keveréke a lekenéshez

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A kenyérsutogépbe beleontom a 2 dcl langyos tejet, pici sót, olajat, lisztet, porcukrot, tojást, szétmorzsolt élesztot, vaníliás cukrot - beindítom a másfél órás dagasztást.
Gyonyoruen kidolgozott tésztát kapunk, amit, miután megkelt, kiborítunk és négy részre osztunk.
Minden egyes részt megkenunk a kakaós krémmel, kettot-kettot osszecsavarunk, megkenjuk az olajos tojással.
Kb. fél órás kelesztés után légkeveréses sutoben 30 perc alatt megsutjuk. Ha nagyon gyorsan sulne, félido után takarjuk le sutopapírral, nehogy megégjen.

A krémhez a porcukrot a vajat a kakaót kikeverjuk. Azért adtam hozzá még olajat, mert így konnyebben kenheto krémet kapunk. Vigyázzunk az olaj mennyiségével, nem minden vajhoz kell, az én margarinom viszont ígényelte.

A megsult kalácsot én konyharuhával letakarom, így hutom ki, akkor kissé megpuhul a héja, konnyebben szeletelheto.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Káplár Anna 2012 február 13

nagyon szép kalács, én nem csináltam még ilyet, elmentem,köszi

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*