nagyon szép kalács, én nem csináltam még ilyet, elmentem,köszi
A tésztához:
60 dg finomliszt
4 evokanál porcukor
csipetnyi só
1 vaníliás cukor
1 kocka éleszto /4 dg/
2 dcl tej
1 dcl olaj
2 egész tojás
A krémhez:
15 dg vaj
fél deciliter olaj
4 evokanál porkakaó
6 evokanál porcukor
1 vaníliás cukor
1 tojás és 2 evokanál olaj keveréke a lekenéshez
A kenyérsutogépbe beleontom a 2 dcl langyos tejet, pici sót, olajat, lisztet, porcukrot, tojást, szétmorzsolt élesztot, vaníliás cukrot - beindítom a másfél órás dagasztást.
Gyonyoruen kidolgozott tésztát kapunk, amit, miután megkelt, kiborítunk és négy részre osztunk.
Minden egyes részt megkenunk a kakaós krémmel, kettot-kettot osszecsavarunk, megkenjuk az olajos tojással.
Kb. fél órás kelesztés után légkeveréses sutoben 30 perc alatt megsutjuk. Ha nagyon gyorsan sulne, félido után takarjuk le sutopapírral, nehogy megégjen.
A krémhez a porcukrot a vajat a kakaót kikeverjuk. Azért adtam hozzá még olajat, mert így konnyebben kenheto krémet kapunk. Vigyázzunk az olaj mennyiségével, nem minden vajhoz kell, az én margarinom viszont ígényelte.
A megsult kalácsot én konyharuhával letakarom, így hutom ki, akkor kissé megpuhul a héja, konnyebben szeletelheto.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.