Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kakaós aszalt szilvás kalács őzgerincben

felvitel dátuma: 2014-02-15 17:08:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1198
részletes recept
Kakaós aszalt szilvás kalács őzgerincben
Hozzávalók 12 személyre:

60 dkg liszt,
25 szem édesítő tabletta (szaharin),
3 evőkanál cukor,
1 dl étolaj,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg élesztő,
4,5 dl tej,
pici só,
10 dkg aszalt szilva ( vagy ízlés szerinti mennyiség)

English (auto-detected) » Hungarian
 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

1.) Az aszalt szilvát apróra vágjuk, kis liszttel keverjük, hogy ne álljon össze, könnyebben tudjuk majd eloszlatni a tésztán.
2.) 4 dl tejet megmelegítünk, elkeverjük benne a szaharint és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
3.) Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az étolajat, a sót és kidolgozzuk.
4.) Kb. egyharmad részéhez a megmaradt fél dl tejjel beledolgozzuk az átszitált kakaóport.
5.)A tésztákat elfelezzük, kinyújtjuk, egymásra fektetünk egy fehér és egy barna tésztát, megszórjuk az aszalt szilvával, majd feltekerjük.
6.) 2 kalács lesz belőle, ezért 2 őzgerinc formát kikenünk margarinnal, liszt és zsemlemorzsa keverékével megszórjuk, belehelyezzük a tekercseket.
7.) 1 órát kelesztjük!
8.) Előmelegített sütőben 150 fokon 45 percig sütjük.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*