60 dkg liszt,
25 szem édesítő tabletta (szaharin),
3 evőkanál cukor,
1 dl étolaj,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg élesztő,
4,5 dl tej,
pici só,
10 dkg aszalt szilva ( vagy ízlés szerinti mennyiség)
1.) Az aszalt szilvát apróra vágjuk, kis liszttel keverjük, hogy ne álljon össze, könnyebben tudjuk majd eloszlatni a tésztán.
2.) 4 dl tejet megmelegítünk, elkeverjük benne a szaharint és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
3.) Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az étolajat, a sót és kidolgozzuk.
4.) Kb. egyharmad részéhez a megmaradt fél dl tejjel beledolgozzuk az átszitált kakaóport.
5.)A tésztákat elfelezzük, kinyújtjuk, egymásra fektetünk egy fehér és egy barna tésztát, megszórjuk az aszalt szilvával, majd feltekerjük.
6.) 2 kalács lesz belőle, ezért 2 őzgerinc formát kikenünk margarinnal, liszt és zsemlemorzsa keverékével megszórjuk, belehelyezzük a tekercseket.
7.) 1 órát kelesztjük!
8.) Előmelegített sütőben 150 fokon 45 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.