Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Kajszi nektár

felvitel dátuma: 2013-07-23 19:58:56       mai nézettség: 2       nézettség: 1655
részletes recept
Kajszi nektár
Hozzávalók 1 személyre:

1 adaghoz:

  • 40 dkg magozott barack
  • 1 cs Dr. Oetker citromsav
  • 7, 5 dl víz
  • ½ kg cukor
  • ½ cs Dr. Oetker Dzsemfix 2: 1
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 6 perc
Elkészítés:

A barackot gyümölcscentrifugával gyümölcslévé varázsoljuk.

A lét beleöntjük egy  Mesterszakács Edénybe Vagy sima fazékba, kinek milyen van.

Hozzáadjuk a vizet és a citromsavat, felforraljuk, és 2 percig főzzük. Közben 2 ek cukorral elkeverjük a dzsemfixet. Mikor letelt a 2 perc, hozzáadjuk a cukros dzsemfixet a barackléhez, majd fél percig forraljuk. Ezután kerül bele a maradék cukor, amivel újra forraljuk, és 1 percig főzzük.

Csírátlanított üvegekbe merjük, lezárjuk és mehetnek a helyükre a nektárok.

 

Megjegyzés:Akinek nincsen gyümölcscentrifugája, az forrázza le a barackokat, húzza le a héját, a barackhúst pürésítse és tüllön, vagy sűrű szövésű ruhán szűrje át és a további teendő ugyanaz.

Tipp:A gyümölcscentrifugában maradt rostos héjas részből lehet főzni lekvárt. Én kajszisajtot készítettem belőle.

A képeken látható mennyiség 8 adag! Tehát minden a 8-szorosa, még a főzési idők is!

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*