1 adaghoz:
A barackot gyümölcscentrifugával gyümölcslévé varázsoljuk.
A lét beleöntjük egy Mesterszakács Edénybe Vagy sima fazékba, kinek milyen van.
Hozzáadjuk a vizet és a citromsavat, felforraljuk, és 2 percig főzzük. Közben 2 ek cukorral elkeverjük a dzsemfixet. Mikor letelt a 2 perc, hozzáadjuk a cukros dzsemfixet a barackléhez, majd fél percig forraljuk. Ezután kerül bele a maradék cukor, amivel újra forraljuk, és 1 percig főzzük.
Csírátlanított üvegekbe merjük, lezárjuk és mehetnek a helyükre a nektárok.
Megjegyzés:Akinek nincsen gyümölcscentrifugája, az forrázza le a barackokat, húzza le a héját, a barackhúst pürésítse és tüllön, vagy sűrű szövésű ruhán szűrje át és a további teendő ugyanaz.
Tipp:A gyümölcscentrifugában maradt rostos héjas részből lehet főzni lekvárt. Én kajszisajtot készítettem belőle.
A képeken látható mennyiség 8 adag! Tehát minden a 8-szorosa, még a főzési idők is!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.