Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Könnyű » Kajszi chutney

felvitel dátuma: 2013-07-23 19:31:08       mai nézettség: 2       nézettség: 1676
részletes recept
Kajszi chutney
Hozzávalók 12 személyre:
  • 2 kg kajszibarack
  • 20 dkg méz
  • 10 dkg mazsola
  • 2 kis chili paprika
  • 1 kk. gyömbérpor
  • 1 kk. mustármag
  • 1 kk. curry por
  • 1 kis darabka fahéj
  • 2 dl Tokaji fehér borecet furmintból
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A barackot megmossuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk.

Beletesszük a 7, 5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe. Hozzáadjuk az összes hozzávalót, elkeverjük és félreteszzük pihenni. Addig pihentetjük, amíg elmossuk és csírátlanítjuk a kis üvegeket, és tetejüket. Ez max. fél óra, de lehet annyi sem volt.

Feltesszük a chutney-t főzni. Felforraljuk és mérsékelve a hőfokot, lassan főzzük. Közben néha megkeverjük.

30 perc főzés elegendő ahhoz, hogy a barack megpuhuljon, de semmiképpen se essen széjjel mind. Legjobb a félérettnél kicsivel érettebb barack, de nem baj, ha van közte puha is. Így lesz krémesen darabos az egész.

Miután elkészült a chatney a csírátlanított üvegekbe tesszük, lezárjuk, és 5 percre, fejre állítjuk az üvegeket.

Ezután megforgatva száraz dunsztban hűtjük ki, majd mehetnek a helyükre. Ez 1 nap általában.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*