Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Kacsazsíros-medvehagymás kalács

felvitel dátuma: 2013-07-06 19:44:35       mai nézettség: 8       nézettség: 2795
részletes recept
Kacsazsíros-medvehagymás kalács
Hozzávalók 4 személyre:

500g liszt
2dkg élesztő
1tk

4dl tej
5dkg kacsazsír
medvehagyma,ami lehet apróra vágott fagyasztott,vagy üvegben eltett krémszerű

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Az élesztőt 1dl langyos tejben 2 kockacukorral felfuttatjuk,
majd a liszthez öntjük,és a maradék langyos tejjel rétestészta állagúvá dolgozzuk.A sót ne felejtsük ki!
3cipóra osszuk,fél órát pihentetjük.
Egyenként lapostányér nagyságúra nyújtjuk,és az 1. egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük,megkenjük kacsazsírral,majd a medvehagyma krémmel,ráhelyezzük a 2. lapot,és ugyanígy lekenjük.A 3. lapot kicsivel nagyobbra nyújtjuk,és beborítjuk vele az előzőeket a szélére is ráengedjük a tésztát.
Egy pizzavágóval 16 körcikkre osszuk,kívülről befelé haladva,középen1,5cm-ig.Az egymás melletti cikkeket egymásal ellentétes irányba 3x megcsavarjuk,majd kettőt-kettőt a végein összecsippentünk.Olyan lesz mint egy virágszirom.Én a közepére csináltam egy rózsát,de anélkül is nagyon mutatós.Lekenjük tojással,1órát pihentetjük,és 200fokos előmelegített sütőbe tesszük.Így sütjük 10 percig,majd 180fokra mérsékeljük,és még 10 percig készre sütjük.Aki nem akar játszani vele kifli formában is elkészítheti.

Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*