KI fogom próbálni. Mentettem!
A tésztához:
1 kg finom liszt
5 dkg élesztő
4 db tojás sárgája
2 dl tej
1 kis doboz joghurt
1 ek.só
2 tk.őrölt bors
10 dkg reszelt trappista sajt
csipet cukor
30-35 dkg kacsa vagy libazsír
A tetejére:
a kenéshez:1 db tojás
10 dkg reszelt trappista sajt /elhagyható/
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal.Hozzáadjuk a tojások sárgáját,sót,borsot,reszelt sajtot,felfuttatott élesztőt és a joghurtot.Kemény tésztát gyúrunk belőle.Langyos helyen kb.20 percet pihentetjük majd átgyúrjuk.Egy órár hagyjuk kelni.
Elkészítés:A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni.Felvert egész tojással lekenjük,megszórjuk reszelt sajttal majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.