Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kacsaszárnytő szilvamártással

felvitel dátuma: 2011-08-04 14:45:57       mai nézettség: 1       nézettség: 5568
részletes recept
Kacsaszárnytő szilvamártással
Hozzávalók 4 személyre:

Gondoltam összepárosítom e két ízt, nagyon kellemes ízhatás.

8-10 db kacsaszárnytő megtisztítva, , pici víz,

szilvamártáshoz: 50 dkg szilva, 2 kk. gyömbérpor, 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva, 2 tört fokhagymagerezd, 2 ek. ecet, 6 dkg nyírfacukor (cukorbetegek is fogyaszthatják, vagy xilit) 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 90 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A kacsaszárnytőt megtisztítom és besózom, majd egy tepsibe helyezem, öntök alá kis vizet és fólia alatt sütöm. Mikor majdnem kész, leszedem a fóliát és átpirítom mindkét oldalát. Kiszedem a húst és a zsírját leszűröm és elteszem.

A mártáshoz a szilvát megmosom, kimagozom. A hagymát megpucolom és apró kockára vágom. Oliva olajon megfonnyasztom a hagymát, majd beleteszem az áttört fokhagymát és egy percig együtt dinsztelem. Beleteszem a szilvát, a gyömbérport, az ecetet és a cukrot. Felforralom és lassú tűzön kb. 15 percig készre főzöm.

A húst a mártással együtt tálalom, igazán kellemes ízhatás. 

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*