Kacsa mell és combok
Só, bors
Párolt káposzta
Hozzávalók:
1 közepes vöröskáposzta
1 kiskanál egész köménymag
só
1 kúpozott evőkanál kristálycukor
1 dl étolaj
1-2 evőkanál ecet, ízlés függő
1 marék aszalt szilva, apróra vágva
1 kg krumpli
só
1 fej hagyma
kacsazsír
A kacsdarabokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Kicsit bevagdaltam a bőrét, ezután bedörzsöltem kívül-belül sóval, borssal. Ezután betettem a hideg villanysütőbe. 180 oC-ra melegítettem a sütőt és ezen a hőmérsékleten sült ropogós pirosra a kacsa. Először bőrével felfelé tettem be. Fél időben megfordítottam majd az utolsó 10 percben ismét bőrével felfelé tettem, így szép piros lett.. Sütési ideje, ahány kg annyi óra, plusz talán még fél. Sütése közben locsolgassuk saját zsírjával.
Párolt káposzta
A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig.
A kevés olajt felforrósítom, majd beleteszem a káposztát, lefedem. Ha sok a leve, kifacsarom. Gyakori kevergetés mellett kb 15 percig párolom. Amikor úgy látom, majdnem kész, rászórom a cukrot, beleteszem az ecetet. Így párolódott még fedő nélkül, sűrűn kevergetve 10 percig.
A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Hagymát felszeleteljük, kockára vágjuk, kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk. Erre tesszük a krumplit, amit a lábasban törünk össze.
1
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.