Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Kacsasült párolt lila káposztával, tört krumplival

felvitel dátuma: 2014-05-04 07:09:31       mai nézettség: 1       nézettség: 818
részletes recept
Kacsasült párolt lila káposztával, tört krumplival
Hozzávalók 1 személyre:

Kacsa mell és combok

, bors

 

 

Párolt káposzta

 

Hozzávalók:

 

1 közepes vöröskáposzta

1 kiskanál egész köménymag

1 kúpozott evőkanál kristálycukor

1 dl étolaj

1-2 evőkanál ecet, ízlés függő

1 marék aszalt szilva, apróra vágva

1 kg krumpli

1 fej hagyma

kacsazsír

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 80 perc

Elkészítés:

A kacsdarabokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Kicsit bevagdaltam a bőrét, ezután bedörzsöltem kívül-belül sóval, borssal. Ezután  betettem a hideg villanysütőbe. 180 oC-ra melegítettem a sütőt és ezen a hőmérsékleten sült ropogós pirosra a kacsa. Először bőrével felfelé tettem be. Fél időben megfordítottam majd az utolsó 10 percben ismét bőrével felfelé tettem, így szép piros lett.. Sütési ideje, ahány kg annyi óra, plusz talán még fél. Sütése közben locsolgassuk saját zsírjával.

 

 

Párolt káposzta

 

A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig.

A kevés olajt felforrósítom, majd beleteszem a káposztát, lefedem. Ha sok a leve, kifacsarom. Gyakori kevergetés mellett kb 15 percig párolom. Amikor úgy látom, majdnem kész, rászórom a cukrot, beleteszem az ecetet. Így párolódott még fedő nélkül, sűrűn kevergetve 10 percig.

 

A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Hagymát felszeleteljük, kockára vágjuk, kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk. Erre tesszük a krumplit, amit a lábasban törünk össze.

 

1

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*