Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Kacsamájjal töltött gomba

felvitel dátuma: 2011-03-01 18:06:34       mai nézettség: 1       nézettség: 3598
részletes recept
Kacsamájjal töltött gomba
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kg shampion gomba
  • 1 kg kacsamáj

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 tk.kotányi panír fűszer
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Sütéshez:

  • olaj


Körethez:

  • rizs
  • olaj
  • 2 dodoz vegyes zöldség konzerv ( 2x400 ml)
  • majonéz
  • tejföl
  • őrölt fehérbors
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A gombát, májat megtisztítjuk.

A gomba tönkjének a helyére akkora májat vágunk, ami jól kitölti és bemegy a gomba kis pereme alá. Így fixen meg fog állni.

Ezután, hagyományosan bepanírozzuk.

A maradék kacsamájat is bepanírozhatjuk vagy eltehetjük egy másik alkalomra is a fagyasztóba.

Amíg a gomba sül, elkészítjük a rizst a mikróban egy jénaiban vagy egy tupperes mikrós főzőedényben.

Pici olaj, fél liter rizs, 7,5 dl víz, só.

600 watton 15 percig főzzük, majd megkeverjük, és újabb 10 percig főzzük. Ezután a kikapcsolt mikróban hagyjuk pihenni. 

A zöldségkonzerveket leszűrjük, tálba öntjük és majonézzel, tejföllel és őrölt fehér borssal összekeverjük.

Tálaláskor a rizst olajozott puding tanoncban formáztam meg. Petrezselyemmel díszítettem a rizst és a salátát.

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dobai Katalin 2011 március 18

igazán jól néz ki!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*