Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kacsa leves édeskáposztával *

felvitel dátuma: 2017-08-20 17:51:52       mai nézettség: 1       nézettség: 646
részletes recept
Kacsa leves édeskáposztával *
Hozzávalók 4 személyre:
Egy adag aprólék (liba vagy kacsa) és belsőség (fejet, lábat, májat kivéve,én tettem bele lábat😊) de mehet hozzá még szárny is, mindez darabolva 2 közepes fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma babérlevél bors só néhány szál friss csombor friss majoránna őrölt kömény őrölt fűszerpaprika kb. 40-45 dkg édeskáposzta (egy kis fej 3/4 része elég volt nekünk) Vékony fokhagymás rántás
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
Zsíron megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a kis darabokra vágott aprólékot és átkavarom néhányszor, majd megszórom paprikával, egyet-kettőt kavarok rajta és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, őrölt köményt szórok bele, teszek hozzá babérlevelet. Puhára főzöm a húst, majd kiszedem egy tányérra őket. A káposztáról leveszem a külső leveleket, négybe vágom, kivágom a torzsáját és laskára szelem. Hozzáadom a leveshez a csomborral, majoránnal, fokhagymával együtt és készre főzöm.Elkeszítem a vékony rántást, merek rá a forró levesből, csomómentesre dolgozom, visszaöntöm a leveshez, kiforralom, visszateszem a húsokat és találom.
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*