A gombákat mosás után megpucoljuk, majd óvatosan kiskanál segítségével kikaparjuk a belsejét (ezt félretesszük egy edénybe).
A hagymát a Tupperware Turbó Aprítóban felaprítjuk, majd hozzáadjuk a juhtúróhoz a tejföllel együtt. Ízlés szerint lehet borsozni.
Ezzel a krémmel megtöltjük a fejeket, és egymás mellé sorakoztatjuk a Tupperware Mikrogourmet nagy párolóbetétjébe. Az alsó edénybe teszünk 5 dl vizet, ízesítjük borssal, és egy húsleves kockával, majd ebbe a lébe beletesszük a félretett gombát (krémleves lesz belőle, természetesen ez elhagyható, akkor csak sima vizet teszünk a tálba).
800 watton 10 percig pároljuk. Utána 10 perc pihentetés.
Ha leveses megoldás mellett döntöttünk, akkor a megfőtt gombát lével együtt egy mélyebb tálba öntjük, teszünk bele 2 evőkanál tejfölt, és 1 evőkanál keményítőt, és botmixerrel összeturmixoljuk.
A gombafejeket pirított baconnal, és rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.