Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Könnyű » Juhtúróval töltött párolt gombafejek

felvitel dátuma: 2015-03-26 13:35:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1228
részletes recept
Juhtúróval töltött párolt gombafejek
Hozzávalók 2 személyre:
  • 7-8 db nagyobb gomba
  • 6-8 levél medvehagyma
  • 20 dkg juhtúró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 szelet bacon
  • bors
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A gombákat mosás után megpucoljuk, majd óvatosan kiskanál segítségével kikaparjuk a belsejét (ezt félretesszük egy edénybe).

A hagymát a Tupperware Turbó Aprítóban felaprítjuk, majd hozzáadjuk a juhtúróhoz a tejföllel együtt. Ízlés szerint lehet borsozni.

 Ezzel a krémmel megtöltjük a fejeket, és egymás mellé sorakoztatjuk a Tupperware Mikrogourmet nagy párolóbetétjébe. Az alsó edénybe teszünk 5 dl vizet, ízesítjük borssal, és egy húsleves kockával, majd ebbe a lébe beletesszük a félretett gombát (krémleves lesz belőle, természetesen ez elhagyható, akkor csak sima vizet teszünk a tálba).

800 watton 10 percig pároljuk. Utána 10 perc pihentetés.

Ha leveses megoldás mellett döntöttünk, akkor a megfőtt gombát lével együtt egy mélyebb tálba öntjük, teszünk bele 2 evőkanál tejfölt, és 1 evőkanál keményítőt, és botmixerrel összeturmixoljuk.

 

A gombafejeket pirított baconnal, és rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Szakács: Tupi Ildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*