Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Juhtúróval töltött padlizsán

felvitel dátuma: 2021-08-31 18:10:29       mai nézettség: 1       nézettség: 112
részletes recept
Juhtúróval töltött padlizsán
Hozzávalók 1 személyre:
2 db közepes padlizsán
1 marék barnarizs
2 db paprika
2 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
só, bors
1 dl olívaolaj
petrezselyemzöld
30 dkg juhtúró
Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, megsózzuk és borsozzuk.
A rizst háromszoros vízben majdnem puhára főzzük, összekavarjuk az apróra vágott petrezelyemzölddel.
A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, reszelt fokhagymát, a padlizsán húsát, sózzuk, borsozzuk és lassú tüzön (kevés vizet aláöntve) megpároljuk.
Ezt a lecsó-alapot összekavarjuk a főtt rizzsel, pirospaprikával, betöltjük a padlizsánokat, tetejét megszórjuk túróval és kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
Kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megpároljuk. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje kissè megpiruljon.
Jó étvágyat hozzá! :)
Szakács: Edit


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*