A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 ek.olíva olaj
só
1 tk.cukor
Feltétnek:
25 dkg juhtúró
20 dkg sonka vagy füstölt tarja
1 kis doboz tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erős paprika
2 fej lila hagyma
20 dkg reszelt trappista vagy mozzarella sajt
Előkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk az átszitált liszthez és az olajjal, sóval félkemény tésztát gyúrunk. Lisztezzük és konyharuhával letakarva 30-40 percig langyos helyen kelesztjük.A tejfölt elkeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával.A sonkát és a paprikát apró kockákra a lilahagymát karikákra vágtam.
Elkészítés: A tepsinket kikenjük olajjal. A tésztát a méretére nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rászórjuk a sonkát, rámorzsoljuk a juhtúrót, ezután a hagymakarikák és az apróra vágott csípős paprika következik. A végén megszórtam a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.