A tésztához:
25 dkg tehéntúró
25 dkg juhtúró
1/2kg finom liszt
1/2kg margarin
1 tk..só / ha szükséges mert a juhtúró sós /
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
15 dkg trappista sajt
Előkészítés: A tehéntúrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük.A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Összegyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, majd kétszer hajtogatva /mint a vajas tésztát/ kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra.A tetejét sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert egész tojással lekenjük. Megszórjuk őket reszelt sajttal, Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.