Mentettem , mert imádom a juhtúróból készült ételeket.
-600g krumpli
-350g liszt
-1 tojás,
-szalonna,
-tejföl
- 250g juhtúró
-só
Elsőként a krumplit a héjában megfőztem,kihűtöttem,meghámoztam és a 3/4 részét lereszeltem vagy krumplinyomón is át lehet nyomni.
A lisztet a gyúrólapra szitáltam,hozzáadtam a lereszelt krumplit,tojást,sót és tésztát gyúrtam belőle melyet jó vékonyra kinyújtottam és pirog forma segítségével kiszaggattam a tésztát,majd megtöltöttem a következő töltelékkel:juhtúrót villával összenyomkodtam egy tálkában,picit sóztam, hozzá adtam 1 közepes nagyságú krumplit, amit szintén lereszeltem és jól összekevertem.
Mikor az összes pirogot megtöltöttem,akkor teszek fel vizet főni egy edénybe melybe kis olajat cseppentek hogy ne ragadjanak össze a pirogok főzés közben.A pránként főzöm ki,egyszerre nem sokat,forró lobogó vízbe rakom majd kb 5-6 perc után mikor a pirogok a víz felszínére jönnek lyukas kanállal kiszedem.
Még melegen tányérra helyezem,meglocsolom tejföllel és pirított szalonnával tálalom.Nagyon finom laktató étel,kicsit időigényes de érdemes elkészíteni,ebből az adagból 30 drb pirog lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.