Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Juhtúrós-krummplis pirog

felvitel dátuma: 2012-02-04 14:52:52       mai nézettség: 1       nézettség: 4695
részletes recept
Juhtúrós-krummplis pirog
Hozzávalók 4 személyre:

-600g krumpli

-350g liszt

-1 tojás,

-szalonna,

-tejföl

- 250g juhtúró

-só

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Elsőként a krumplit  a héjában megfőztem,kihűtöttem,meghámoztam és a 3/4 részét lereszeltem vagy krumplinyomón is át lehet nyomni.

A lisztet a gyúrólapra szitáltam,hozzáadtam a lereszelt krumplit,tojást,sót és tésztát gyúrtam belőle melyet vékonyra kinyújtottam és pirog forma segítségével kiszaggattam a tésztát,majd megtöltöttem a következő töltelékkel:juhtúrót villával összenyomkodtam egy tálkában,picit sóztam, hozzá adtam 1 közepes nagyságú krumplit, amit szintén lereszeltem és jól összekevertem.

Mikor az összes pirogot megtöltöttem,akkor teszek  fel vizet főni egy edénybe melybe kis olajat cseppentek hogy ne ragadjanak össze a pirogok  főzés közben.A pránként főzöm ki,egyszerre nem sokat,forró lobogó vízbe rakom majd kb 5-6 perc után mikor a pirogok a víz felszínére jönnek lyukas kanállal kiszedem.

Még melegen tányérra helyezem,meglocsolom tejföllel és pirított szalonnával tálalom.Nagyon finom laktató  étel,kicsit időigényes de érdemes elkészíteni,ebből az adagból 30 drb pirog lett.

http://www.toldi fuszer.hu

Szakács: Csillus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Vargová Szalayová Zuzana 2012 február 5

Mentettem , mert imádom a juhtúróból készült ételeket.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*