Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Juhtúrós sztrapacska

felvitel dátuma: 2011-12-06 16:41:59       mai nézettség: 1       nézettség: 3746
részletes recept
Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg burgonya

2 db tojás

40 dkg liszt

40 dkg juhtúró

30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/

őrölt bors

5 dl tejföl

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A burgonyát kislyukú reszelőn lereszeljük.A szalonnát apró koskákra vágjuk,kipirítjuk.

Elkészítés:A burgonyához adjuk a tojásokat,sót,borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk.A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.Rámorzsoljuk a juhtúró felét,meglocsoljuk tejföllel,megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével.Teszünk még egy réteget ugyan így.Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.Nem baj ha kicsit megsül a teteje.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bihary Livia 2012 január 28

Most böngészem a cstrapacska recepteket,ezt a változatot még nem láttam hogy sütőbe rakják,nem lehet rossz!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*