Most böngészem a cstrapacska recepteket,ezt a változatot még nem láttam hogy sütőbe rakják,nem lehet rossz!
1 kg burgonya
2 db tojás
40 dkg liszt
40 dkg juhtúró
30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
só
őrölt bors
5 dl tejföl
Előkészítés:A burgonyát kislyukú reszelőn lereszeljük.A szalonnát apró koskákra vágjuk,kipirítjuk.
Elkészítés:A burgonyához adjuk a tojásokat,sót,borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk.A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.Rámorzsoljuk a juhtúró felét,meglocsoljuk tejföllel,megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével.Teszünk rá még egy réteget ugyan így.Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.Nem baj ha kicsit megsül a teteje.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.