Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » juhtúrós puliszka

felvitel dátuma: 2012-01-25 23:24:12       mai nézettség: 1       nézettség: 3941
részletes recept
juhtúrós puliszka
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:
25 dkg. kukoricadara,
1 liter víz,
1 kiskanál ,
25 dkg juhtúró,
25 dkg. kolozsvári szalonna/
3-4 dl. tejföl.
 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és óvatosan hozzákeverjük a darát. Fakanállal alaposan keverve megfőzzük, ügyeljünk , hogy csomómentes legyen! Lefedve állni hagyjuk. Ezután a szalonnát kisebb kockákra vágjuk és serpenyőben kisütjük
Egy közepes tűzálló tálnak az alját meglocsoljuk a szalonnazsírral, majd evőkanállal galuskákat szaggatunk a puliszkatésztából és egymás mellé rakjuk a tálba. Rászórjuk a juhtúrót és a kisült szalonna felét, majd meglocsoljuk tejföllel. Ezután az előbbi sorrendet megismételjük.
A tetején túró és tejföl legyen és szórjuk a maradék szalonnát is! Az egészet meglocsoljuk a szalonnazsírral.
Előmelegített sütőben közepes tűznél / kb. 30 perc/ szép pirosra sütjük, majd tálaljuk.
Ezt a puliszkát Erdélyben nagyon kedvelik. Én is ott tanultam.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 nico 2016 július 20

Nagyon finom,könnyen elkészíthető,olcsó étel :-) Szeretjük az erdélyi konyhát :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*