Nagyon finom,könnyen elkészíthető,olcsó étel :-) Szeretjük az erdélyi konyhát :-)
Hozzávalók:
25 dkg. kukoricadara,
1 liter víz,
1 kiskanál só,
25 dkg juhtúró,
25 dkg. kolozsvári szalonna/
3-4 dl. tejföl.
Elkészítés:
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és óvatosan hozzákeverjük a darát. Fakanállal alaposan keverve megfőzzük, ügyeljünk rá, hogy csomómentes legyen! Lefedve állni hagyjuk. Ezután a szalonnát kisebb kockákra vágjuk és serpenyőben kisütjük
Egy közepes tűzálló tálnak az alját meglocsoljuk a szalonnazsírral, majd evőkanállal galuskákat szaggatunk a puliszkatésztából és egymás mellé rakjuk a tálba. Rászórjuk a juhtúrót és a kisült szalonna felét, majd meglocsoljuk tejföllel. Ezután az előbbi sorrendet megismételjük.
A tetején túró és tejföl legyen és szórjuk rá a maradék szalonnát is! Az egészet meglocsoljuk a szalonnazsírral.
Előmelegített sütőben közepes tűznél / kb. 30 perc/ szép pirosra sütjük, majd tálaljuk.
Ezt a puliszkát Erdélyben nagyon kedvelik. Én is ott tanultam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.