Juhtúrós kolbászos kombe:
Tészta:3,5 dl tej
1dl víz,
1 ek cukor,
1 tk.só,
60 dkg liszt,
2,5 dkg élsztő,
A tésztarétegek közé:
10 dkg vaj
5 evőkanál olaj
A töltelékhez:
20 dkg juhtúró
10 dkg tejföl
20 dkg füstöltkolbász
A lekenéshez:
1 tojás
1 evőkanál víz
szezám/lenmag/mák
A vajat felolvasztjuk és összekeverjük az olajjal. felhasználásig félre rakjuk. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson, ez körülbelül 15 perc.
Ezalatt elkészíthetjük hozzá a tölteléket. A kolbászról lehúzzuk a héját, majd finomra daráljuk. Végül összekeverjük a mascarponéval és a tejföllel. Félre tesszük.
A tészta minden hozzávalóját a dagasztótálba tesszük a kovászos liszt mellé, és jó alaposan kidagasztjuk. Nagyon lágy tésztát kapunk, amit 3 részre osztunk.
Nagyon jól belisztezett munkafelületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük a vajas olaj felével, tocsogni fog, de a végeredmény igazolta, hogy tényleg így kell és valóban ennyi. Rátesszük a második réteget. . Rákenjük a kolbászos tölteléket.Befedjük a harmadik réteggel, amit szintén meglocsolunk a vajas keverék másik felével.Jön a hajtogatás. A felső részt középre hajtjuk.Majd az alsó részt is.Azután a jobb oldalt középre és a bal oldalt is.Sodrófával kicsit lelapítjuk.
Sütőpapíros, magas peremű tepsibe rakjuk, a tetejét keresztben és átlósan is bevagdaljuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A tetejét lekenjük a tojás és víz keverékével végül szezámmaggal megszórjuk. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Langyosan tálaljuk , de hidegen is nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.