Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Juhtúrós kolbászos kombe

felvitel dátuma: 2012-05-21 09:59:22       mai nézettség: 3       nézettség: 2669
részletes recept
Juhtúrós kolbászos kombe
Hozzávalók 1 személyre:


Juhtúrós kolbászos kombe:

Tészta:3,5 dl tej

1dl víz,

1 ek cukor,

1 tk.só,

60 dkg liszt,

2,5 dkg élsztő,

 

 

 

A tésztarétegek közé:

10 dkg vaj

 

5 evőkanál olaj

 

 

 

A töltelékhez:

 

20 dkg juhtúró

 

10 dkg tejföl

20 dkg füstöltkolbász

 

A lekenéshez:

 

1 tojás

1 evőkanál víz
szezám/lenmag/mák

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

 

A vajat felolvasztjuk és összekeverjük az olajjal. felhasználásig félre rakjuk. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson, ez körülbelül 15 perc

Ezalatt elkészíthetjük hozzá a tölteléket. A kolbászról lehúzzuk a héját, majd finomra daráljuk. Végül összekeverjük a mascarponéval és a tejföllel. Félre tesszük.

A tészta minden hozzávalóját a dagasztótálba tesszük a kovászos liszt mellé, és alaposan kidagasztjuk. Nagyon lágy tésztát kapunk, amit 3 részre osztunk.

Nagyon jól belisztezett munkafelületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük a vajas olaj felével, tocsogni fog, de a végeredmény igazolta, hogy tényleg így kell és valóban ennyi. Rátesszük a második réteget. . Rákenjük a kolbászos tölteléket.Befedjük a harmadik réteggel, amit szintén meglocsolunk a vajas keverék másik felével.Jön a hajtogatás. A felső részt középre hajtjuk.Majd az alsó részt is.Azután a jobb oldalt középre és a bal oldalt is.Sodrófával kicsit lelapítjuk.

Sütőpapíros, magas peremű tepsibe rakjuk, a tetejét  keresztben és átlósan is bevagdaljuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

A tetejét lekenjük a tojás és víz keverékével végül szezámmaggal megszórjuk. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Langyosan tálaljuk , de hidegen is nagyon finom.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*