Nagyon guszta!!Gratulálok!:)
3,5dl tej,1dl víz,1tk só,1tk cukor,60dkg liszt,2,5dkg élesztő,10dkg vaj,5ek olaj.
Töltelékhez:10dkg juhtúró-én egy egészet tettem,1-2dl tejföl,20dkg házi kolbász.
Tetejére:1 tojás,szezám,lenmag,mák.
A tejet és atát és megkenjük az olaj-vaj felével.A vizet meglangyosítjuk beletördeljük az élesztőt hozzáajuk a cukrot,majd meleg helyen felfuttatjuk-kovászt készítünk.
A vajat az olajjal összeolvasztjuk.A kolbászt apró darabokra vágjuk összekeverjük a juhtúróval és annyi tejföllel hogy ne túl híg krémet kapjunk.
Egy fakanál segítségével összekeverjük a kovászt a liszttel és sóval-elég lágy tésztát kapunk belőle.Jól ki lisztezett gyúrólapon nagyon vékonyra nyujtjuk a tésztát és megkenjük olaj -vaj felével.
A másik lapot is kinyujtsuk,ráhelyezzük a vajas tésztalapra és rákenjük az összes tölteléket.Hasonló nagyságúra és vékonyra nyujtjuk a harmadik lapot is amit szintén olaj vaj keverékkel lekenünk.
Hajtogatjuk.Felső harmad felülről lefelé középre,alsó harmad alulról felfelé középre majd összehajtjuk mint egy könyvet..Ahol érintkezik a két tésztafél kicsit összecsipkedjük.
Szilikonos sütölapra helyezzük a tászta csomagot és késsel vagy pizza vágóval átlósan és keresztben is bemetszük.Egy óráig hagyjuk letakarva,kelni.
Miután megkelt lekenjük tojással és megszórjuk szezám és len maggal.180 fokos sütőben 30 percig aranyszínűre sütjük.
Hagyjuk kicsit húlni majd a vágások mentén válasszuk szét a szeleteket.Nagyon laktató és isteni finom ízű,mi egy pohár bor kíséretében fogyasztottuk:))
Megjegyzés:az eredeti recept itt található:http://thechefviki.blogspot.com/2010/10/juhturos-kolbaszos-kombe.html
Nagyon guszta!!Gratulálok!:)
Köszönöm.
Nagyon finom lehet , mentettem a receptet.Hamarosan megsütőm.
Köszike maria próbáld ki,nem bánod meg.sőt én majd édes változatban is kipróbálom.
Csilluskám, nagyon ugyes vagy és gyors mint a villám. Koszike!
Annám köszike,tudod jók a tanítómestereim,puszi:)
A kép nagyon jól néz ki, de a recept leirásával valami nem stimmel.
bocs, most már ki irta rendesen az egész receptet.
Nagyon guszta , Csillus! Én most próbálom ki édes változatban, remélem sikerül!:)
Köszi Marika láttam ,bomba jó legalább bemutattad az édes változatát is,töltsd fel ide is:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.