Én kérek!!:)))
4-5 nagyobb krumpli
kb.20 dg simaliszt /lehet tonkolyliszt is!
só
kb.20 dg fustolt szalonna
20 dg juhtúró
A megtisztított krumplit az almareszelon lereszeljuk, megsózzuk és annyi simalisztet adunk hozzá, hogy suru nokedlitésztát kapjunk.
A tésztát áttesszuk egy tányérra majd kés segítségével beleszaggatjuk a forrásban levo vízbe. Ha már a tetején úszkálnak, akkor kiszedjuk oket egy tálba.
Kozben, amíg fonek a galuskák, kockára vágjuk a fustolt szalonnát és pirosra sutjuk. A zsírjából ontunk a galuskákra, hogy ne ragadjanak ossze.
Majd a galuskák tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót,/ én sosem hígítom tejfollel/ mikróban kb. 2 perc alatt ráolvasztjuk. Megszórjuk a sult szalonnával és tálaljuk.
Mivel nálunk csak én szeretem, kisebb adagokat fozok, és az egészet osszekeverem és úgy szedek mindig tányérra. Igaz, nem annyira mutatós, de az íze az pompás!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.