Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Juhtúrós galuska

felvitel dátuma: 2012-03-04 14:07:12       mai nézettség: 1       nézettség: 3073
részletes recept
Juhtúrós galuska
Hozzávalók 4 személyre:

4-5 nagyobb krumpli

kb.20 dg simaliszt /lehet tonkolyliszt is!

kb.20 dg fustolt szalonna

20 dg juhtúró

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A megtisztított krumplit az almareszelon lereszeljuk, megsózzuk és annyi simalisztet adunk hozzá, hogy suru nokedlitésztát kapjunk.

A tésztát áttesszuk egy tányérra majd kés segítségével beleszaggatjuk a forrásban levo vízbe. Ha már a tetején úszkálnak, akkor kiszedjuk oket egy tálba.

Kozben, amíg fonek a galuskák, kockára vágjuk a fustolt szalonnát és pirosra sutjuk. A zsírjából ontunk a galuskákra, hogy ne ragadjanak ossze.

Majd a galuskák tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót,/ én sosem hígítom tejfollel/ mikróban kb. 2 perc alatt ráolvasztjuk. Megszórjuk a sult szalonnával és tálaljuk.

Mivel nálunk csak én szeretem, kisebb adagokat fozok, és az egészet osszekeverem és úgy szedek mindig tányérra. Igaz, nem annyira mutatós, de az íze az pompás!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 március 4

Én kérek!!:)))

0/10 csoti.henriette 2012 március 4

Nagyon gusztusos!

8/10 LENKE 2012 március 4

KIPROBALOM,KOSZONOM SZEPEN!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*