Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » Juhsajtos turóval töltött burgonya

felvitel dátuma: 2012-04-15 15:58:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1492
részletes recept
Juhsajtos turóval töltött burgonya
Hozzávalók 4 személyre:

10 db nagyobb formás burgonya

25 dkg juhsajtos turó (brinzacska)

1 kisebb lilahagyma

3-4 kanál tejföl

1 egész tojás

pici ,bors

aki szereti:csipet kapor vagy petrezselyem összevágva

8-10 dkg reszelt sajt a tetejére

1-2 szelet vékony füstölt császárszalonna

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Volt egy kis maradék turóm,amit mindenképpen el kellett használni,így gondoltam,megpróbálok valamit összeütni belőle.

A burgonyát jól megmosva héjában megfőzöm annyira,hogy ne essen szét hámozáskor.Ha teljesen kihűlnek,könnyebb lehúzni a héját és megtölteni!Én éles kiskéssel kanyarítok ki belőle egy nagyobb kört,hogy alul és körben maradjon peremeNem vágom félbe a krumplit,hanem az egészet vájom ki.Jól kimargarinozok egy kisebb tepsit,és szépen elhelyzem benne őket.Kikeverem a tölteléket,majd kiskanállal jól megpakolom a kivájt burgonyákat.Én a megmaradt "krumpliforgácsot"is köréjük rakom.Ha esetleg marad ki a töltelékből,azt is rácsurgatom.A tetejükre mehet reszelt sajt,és mivel nagyon szeretjük a szalonnát,így egy-egy darabkát tettem a közepére.A végén még egy pár margarindarabkát teszek a burgonyák köré,hogy mindenhol szépen piruljon.Akár önállóan is fogyasztható,én medvehagymás tavaszi salátával tálaltam.

Szakács: Anita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 április 15

Guszta!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*