Guszta!!:))
10 db nagyobb formás burgonya
25 dkg juhsajtos turó (brinzacska)
1 kisebb lilahagyma
3-4 kanál tejföl
1 egész tojás
pici só,bors
aki szereti:csipet kapor vagy petrezselyem összevágva
8-10 dkg reszelt sajt a tetejére
1-2 szelet vékony füstölt császárszalonna
Volt egy kis maradék turóm,amit mindenképpen el kellett használni,így gondoltam,megpróbálok valamit összeütni belőle.
A burgonyát jól megmosva héjában megfőzöm annyira,hogy ne essen szét hámozáskor.Ha teljesen kihűlnek,könnyebb lehúzni a héját és megtölteni!Én éles kiskéssel kanyarítok ki belőle egy nagyobb kört,hogy alul és körben maradjon peremeNem vágom félbe a krumplit,hanem az egészet vájom ki.Jól kimargarinozok egy kisebb tepsit,és szépen elhelyzem benne őket.Kikeverem a tölteléket,majd kiskanállal jól megpakolom a kivájt burgonyákat.Én a megmaradt "krumpliforgácsot"is köréjük rakom.Ha esetleg marad ki a töltelékből,azt is rácsurgatom.A tetejükre mehet reszelt sajt,és mivel nagyon szeretjük a szalonnát,így egy-egy darabkát tettem a közepére.A végén még egy pár margarindarabkát teszek a burgonyák köré,hogy mindenhol szépen piruljon.Akár önállóan is fogyasztható,én medvehagymás tavaszi salátával tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.