Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Jugoszláv krémes

felvitel dátuma: 2013-11-25 21:18:33       mai nézettség: 2       nézettség: 1952
részletes recept
Jugoszláv krémes
Hozzávalók 1 személyre:

Jugoszláv Krémes

Tésztához:  6 tojás, 30 dkg porcukor, 1 dl yíz, 1 dl étolaj, 30 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 sütőpor

Továbbá: 7 db tojásról  piskóta.

Krém: 2 cs vaníliás puding  ½ liter tej, (én ½  tej és 5 evőkanál rétes lisztet használtam nem pudingot) 25dkg Rama, 20 dkg cukor, 2,5 dl tejszínhab, ½ dl víz, 2 teáskanál zselatin,

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, a tésztát kettő lapba sütjük, vagy egybe és ketté vágni.

·    

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, a tésztát kettő lapba sütjük, vagy egybe és ketté vágni.

·         Krém készítése: A pudingot a tejel felfőzzük majd  kihütjük. A tejszínhabot keményre verjük. A Rama margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük,majd kihabosít, a tejszínt hozzá keverjük. 2 tk zselatint  1/2 dl langyos vízben feloldjuk,majd azt is hozzá keverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket. A 7 tojásról piskóta tekercset sütünk, ha kihűlt  baracklekvárral meg kenjük feltekerjük és vékony szeletekre vagdaljuk. Összerakás: barna tészta, krém, erre a szeletelt piskóta, majd krém és porcukor a tetejére.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*