Jugoszláv Krémes
Tésztához: 6 tojás, 30 dkg porcukor, 1 dl yíz, 1 dl étolaj, 30 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 sütőpor
Továbbá: 7 db tojásról piskóta.
Krém: 2 cs vaníliás puding ½ liter tej, (én ½ tej és 5 evőkanál rétes lisztet használtam nem pudingot) 25dkg Rama, 20 dkg cukor, 2,5 dl tejszínhab, ½ dl víz, 2 teáskanál zselatin,
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, a tésztát kettő lapba sütjük, vagy egybe és ketté vágni.
·
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, a tésztát kettő lapba sütjük, vagy egybe és ketté vágni.
· Krém készítése: A pudingot a tejel felfőzzük majd kihütjük. A tejszínhabot keményre verjük. A Rama margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük,majd kihabosít, a tejszínt hozzá keverjük. 2 tk zselatint 1/2 dl langyos vízben feloldjuk,majd azt is hozzá keverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket. A 7 tojásról piskóta tekercset sütünk, ha kihűlt baracklekvárral meg kenjük feltekerjük és vékony szeletekre vagdaljuk. Összerakás: barna tészta, krém, erre a szeletelt piskóta, majd krém és porcukor a tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.