Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Jugoszláv csoki szelet

felvitel dátuma: 2013-06-16 18:32:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1695
részletes recept
Jugoszláv csoki szelet
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1/2 ek őrölt kávé
  • 5 ek étolaj
  • 1 tk sütőpor
  • csipet

Krémhez:

  • 6dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj,2 e.k kakaópor, 0,5dl rum

Mázhoz:

  • 10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
  • 1-2 ek étolaj
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
  2. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
  3. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
  5. A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
  6. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal és a kakóporral , 0,5dl rummal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
  7. Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedn(tepsi35x35cm)
Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ági 2013 június 17

Nagyon jónak tűnik, ki is próbálom, de nem egyszerűbb, ha a vanília puding és 2 kanál kakaó helyett mindjárt csoki pudingot teszünk bele? :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*