Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Jóság Szelet *

felvitel dátuma: 2016-01-05 13:17:58       mai nézettség: 1       nézettség: 641
részletes recept
Jóság Szelet *
Hozzávalók 6 személyre:

0.5 kg leveles tészta

Meggyes krém:

  • üveg meggybefőtt
  • ek búzadara
  • ek cukor

Vaníliás krém:

  • csomag vaníliás puding
  • 8 dl tej
  • ek cukor
  • 25 dkg margarin ráma vajas íz

Habhoz:

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
Tészta
1 csomag leveles tészta /én a kinyújtott Lidl-s tésztát szoktam hozzá venni, azt még nyújtani sem kell./
Két lapot kell belőle nyújtani, az egyiket egyben sütni, a másikat kockára vágva sütni, ha ha megsül, könnyen szét lehessen szedni.
Sütés 25x35 cm-es tepsi hátán, 120 fokon. Én sütőpapírra teszem, ott vágom fel derelye metélővel szép egyforma darabokra. Nem kell elmozdítani, így már szépen szétszedhető sütés után.

1. krém
1 üveg meggybefőtt leve, 8 evőkanál búzadara, 3 ek. cukor, ezt megfőzöm. A meggyet botmixerrel összetöröm picit és a kész krémbe keverem. Ezt a krémet még langyosan teszem az alsó lapra.

2. krém
2 csomag vanília puding, 3 ek. cukor, 8 dl tej, ezt megfőzöm. Kihűtöm és hozzáadok 25 dkg ráma margarint / én vajat szoktam, nem szeretem a margarint/, amivel habosra keverem.
Ezt a krémet a meggyes krémre kenem .

Fél liter tejszínt jó keményre felverem /lehet bele habfixálót tenni/, ezt óvatosan a vaníliás krémre simítom .
Végül befedem a második lappal, amit most már feldarabolok óvatosan és úgy teszem a sütire . Tetejét megszórom porcukorral.
Jó előző nap elkészíteni, akkor szépen összepuhul, és a felszeletelt felső tészta kockái szerint szépen fel lehet szeletelni az egészet.
 smile hangulatjel
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*