0.5 kg leveles tészta
Meggyes krém:
Vaníliás krém:
Habhoz:
Tészta:
1 csomag leveles tészta /én a kinyújtott Lidl-s tésztát szoktam hozzá venni, azt még nyújtani sem kell./
Két lapot kell belőle nyújtani, az egyiket egyben sütni, a másikat kockára vágva sütni, ha ha megsül, könnyen szét lehessen szedni....
Sütés 25x35 cm-es tepsi hátán, 120 fokon. Én sütőpapírra teszem, ott vágom fel derelye metélővel szép egyforma darabokra. Nem kell elmozdítani, így már szépen szétszedhető sütés után.
1. krém:
1 üveg meggybefőtt leve, 8 evőkanál búzadara, 3 ek. cukor, ezt megfőzöm. A meggyet botmixerrel összetöröm picit és a kész krémbe keverem. Ezt a krémet még langyosan teszem az alsó lapra.
2. krém:
2 csomag vanilia puding, 3 ek. cukor, 8 dl tej, ezt megfőzöm. Kihűtöm és hozzáadok 25 dkg ráma margarint / én vajat szoktam, nem szeretem a margarint/, amivel habosra keverem.
Ezt a krémet a meggyes krémre kenem .
Fél liter tejszínt jó keményre felverem /lehet bele habfixálót tenni/, ezt óvatosan a vaniliás krémre simítom .
Végül befedem a második lappal, amit most már feldarabolok óvatosan és úgy teszer a sütire . Tetejét megszórom porcukorral.
Jó előző nap elkészíteni, akkor szépen összepuhul, és a felszeletelt felső tészta kockái szerint szépen fel lehet szeletelni az egészet.
Nagyon kiadós és mutatós, azontúl nagyon finom is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.