Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Jópofa gombaleves

felvitel dátuma: 2012-03-03 18:15:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1969
részletes recept
Jópofa gombaleves
Hozzávalók 4 személyre:

- 30 dkg laskagomba

- 1 sárgarépa

- 1 petrezselyem gyökér

- 2 db tojás

- színes kaliforniai paprika, csak 1-1 szelet

- kevés vöröshagyma, lehetőleg darálva

- , bors

- paprikakrém

- 1 l húsleves

- 1 dl tejföl

- kevés liszt galuskához

- zöldpetrezselyem

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A gombát nagyobb, a kaliforniai paprikát kisebb darabokra vágom, a répát karikázom. Mi nem szeretjük a petrezselyem gyökeret, ezért azt egyben teszem a levesbe, hogy utána könnyen ki tudjam dobni.

A gombából kiválasztok néhány közepes, még nem nagyon kinyílt darabot, amit egészben teszek a levesbe, majd kell a díszítéshez.

A Navigenión előmelegítek egy 3-4 l-es AMC alapelemet, beledobom a gombát, a zöldségeket, hozzáadom a ledarált hagymát, jól átpirítom. Sózom, borsozom, beleteszek egy kis paprikakrémet és felengedem a húslevessel. Ha kell, még kevés vizet is teszek hozzá. Belerakom a petrezselyem zöldet és lefedem a gyorsfőzőfedővel.

Az audiotehrmet 20 percre állítom, a Navigeniót automatikus főzésre (A jelzés), az audiothermet inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és turbo fokozatra állítom.

Mivel ekkor az audiotherm és a Navigenio felvette egymással a kapcsolatot, a főzési idő végéig otthagyom őket.

Amikor a főzési idő letelt és az audiotherm jelez, elzárom alatta a Navigeniót, félre teszem és amíg kinyilik a gyorsfőző fedő, egyik tojással, kevés liszttel galuskatésztát keverek. Sózom, teszek bele egy kis petrezselyem zöldet is.

A másik tojást szétválasztom, a sárgáját elkeverem a tejföllel.

Ahogy a secu kinyílt, a levesből kiszedem a petrezselyem gyökeret és kidobom (aki szereti, persze megeheti). Kiszedem az egyben megfőzött gombákat is, kombitálra teszem a reszelő betétet és ezen lecsöpögtetem őket.

A levest kicsit visszateszem a Navigenióra és belefőzöm a galuskát. A tojássárgájával elkevert tejföllel besűrítem.

Az egészben főzött gombákat vékonyan bekenem paprikakrémmel, sűrű tejföllel kipöttyözöm és a tányérra tálalt leves tetejére teszem. Nem kel megenni, csak olyan jópofa tőle.  A leves meg nagyon finom.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.suepax.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Ili 2012 március 3

De aranyos! Nem süllyed el benne?

0/10 Zsuzsa 2012 március 4

Jaj, volt az előbb egy aranyos hozzászólás, meg akartam nyitni a lapot és véletlenül töröltem!!! Bocsánat! Gyilkos galócának nevezte valaki - viccből -, ami azért tetszett nagyon, mert a fiamnak is ez volt az első reakciója! :):):) Csakhogy helyre kell igazítsalak Benneteket: a piros, pöttyös kalapú a légyölő galóca!!! :D:D:D

10/10 Baby 2012 november 23

Ötletes!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*