6 tojás
egy csipet só
6 kanál porcukor
1 vaníliás cukor
egy vagy két kanál viz
6 kanál liszt
1 sütöpor keverék
egy citrom reszelt héja
vaj a tepsi kikenéséhez
8 dcl sárgabarackleve
2 kanál porcukor
2 vaníliás pudingpor vagy vaníliás krémpor
Gyermekkoromban az óvoda mellett lakott Jolán néni , aki gyakran meghívott erre a süteményre.Azóta sem feledtem el az ízét.
Piskótalapot készítünk. 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk .
Majd a 6 tojássárgáját, 6 kanál porcukorral, 1 vaníliás cukorral szintén habosra keverünk és egy vagy két kanál vizet is adhatunk hozzá.
Ehhez 6 kanál liszt és 1 sütöpor keverékét adjuk és elkeverjük.
Majd egy citrom reszelt héja kerül hozzá és fokozatosan, óvatosan a tojások kemény habja. Kivajazott, liszetezett, vagy sütöpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170 C fokon megsütjük. Kb. 12 perc.
Ezután 6 dcl sárgabaracklevet fel teszünk fözni és adunk hozzá 2 kanál porcukrot is.
Még 2 dcl sárgabaracklében elkeverünk 2 vaníliás pudingport vagy vaníliás krémport.
Állandó kevergetés mellett sürüre fözzük.
A piskótalap tetejét kirakjuk sárgabarack szeletekkel és erre simítjuk még forrón a barackos krémet.
Hülni hagyjuk,majd szeleteljük.
Jó kis "Vasárnap-i" szelet!Bár most szombaton készült!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.