Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Jolán néni barackosa

felvitel dátuma: 2011-11-08 12:44:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1235
részletes recept
Jolán néni barackosa
Hozzávalók 1 személyre:

6 tojás
egy csipet
6 kanál porcukor
1 vaníliás cukor
egy vagy két kanál viz
6 kanál liszt
1 sütöpor keverék
egy citrom reszelt héja
vaj  a tepsi kikenéséhez
8 dcl sárgabarackleve
2 kanál porcukor
2 vaníliás pudingpor  vagy vaníliás krémpor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 12 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Gyermekkoromban az óvoda mellett lakott Jolán néni , aki gyakran meghívott erre a süteményre.Azóta sem feledtem el az ízét.

Piskótalapot készítünk. 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk .
Majd a 6 tojássárgáját, 6 kanál porcukorral, 1 vaníliás cukorral szintén habosra keverünk és egy vagy két kanál vizet is adhatunk hozzá.
Ehhez 6 kanál liszt és 1 sütöpor keverékét adjuk és elkeverjük.
Majd egy citrom reszelt héja kerül hozzá és fokozatosan, óvatosan a tojások kemény habja. Kivajazott, liszetezett, vagy sütöpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170 C fokon megsütjük. Kb. 12 perc.
Ezután 6 dcl sárgabaracklevet fel teszünk fözni és adunk hozzá 2 kanál porcukrot is.
Még 2 dcl sárgabaracklében elkeverünk 2 vaníliás pudingport vagy vaníliás krémport.
Állandó kevergetés mellett sürüre fözzük.
A piskótalap tetejét kirakjuk sárgabarack szeletekkel és erre simítjuk még forrón a barackos krémet.
Hülni hagyjuk,majd szeleteljük.
Jó kis "Vasárnap-i" szelet!Bár most szombaton készült!

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*